5 Şubat 2015 Perşembe

Glutensiz Elmali Portakalli Turta




Ben bu tarifi glutenli olarak misafirlerime yapmıştım. Çok beğendim. Glutensiz olarak eşime denedim. İlk denemem olmasına rağmen güzeldi. Hatta normal tarifinden tek farkı DAHA LEZZETLİ OLMASI :))

MALZEMELER:

HAMURU ICIN:

1 su tozseker
1 cay bardagi siviyag
1/2 paket margarin
1 portakalkabugu rendesi
1 paketvanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Aldigi kadar un ( glutensiz un ve misir unu karisimi )

ICI ICIN:

2 orta boy elma
1 portakalin ici kucuk dilimlenmis
1 tatli kasigi tarcin
1/2 su bardagi tozseker
Dovulmus ceviz

YAPILISI:

Once ic malzemeleri hazirlayin. Elmalari soyup rendeleyin ve icine dilimlediginiz portakali ve diğer iç malzemelerini ekleyin. Güzelce karıştırıp hamuru hazırlayana kadar sulanması için bir kenara alın. Şimdi hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve unu mısır unu ve glutensiz unu eşit olacak şekilde aldığı kadar ayarlayın. Yani hamuru normal tart hamuru kıvamında olacak şekilde unu ekleyip yoğurun. Hamurun 1/3 kadarını ayırıp kalan kısmını kalıba döşüyoruz. Ben borcama yaptım ama siz isterseniz tart kalıbında yapabilirsiniz. Sonrasında hazırladığınız iç harcı süzgece alarak suyunu iyice süzdürün. Tart hamurunun üzerine bir kaç çatal darbesiyle delik açıp iç harcı düzgün bir şekilde üstüne serin. Ayırdığınız hamuru istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. 180* ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder