MALZEMELER:
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyük demet ıspanak
1 paket kabartma tozu
100 gr eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 fiske karbonat
2 su bardağı glutensiz un (1/2 su bardağı mısır unu kalanı glutensiz un olursa daha kıvamlı olur)
İstenilen miktarda peynir (kaşar peyniri, beyaz peynir...isteğinize bağlı)
Karabiber
YAPILIŞI:
Ispanaklar güzelce yıkandıktan sonra ince doğranır. Karıştırma kabına yumurta ve tuz alınır ve iyice çırpılır. Ispanak ve peynir dışında tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. En son peynir küçük küpler halinde doğranıp ıspanakla birlikte karıştırma kabına eklenir ve homojen olana kadar karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına alınıp 170* önceden ısıtılmış fırında pişirilir. (İstenirse üzerine de kaşar rendesi koyabilirsiniz.)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder