MALZEMELER:
3 yumurta
80 gr bitter glutensiz çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı glutensiz un
50 gr tereyağ
Pudra şekeri
YAPILIŞI:
Öncelikle fırını 220* ayarlayalım. Tereyağ ve çikolatayı teflon tavaya alıp kısık ateşte eritelim. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım. Eriyen karşıma unu ekleyip iyice yedirdikten sonra yumurta ve şeker karışımına ekleyelim. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım. Isıya dayanıklı fırın kaplarını yağlayıp eşit miktarda karışımdan dökelim. Isınan fırına koyup 8 dk pişirelim. İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder