11 Şubat 2015 Çarşamba

Glutensiz Şeker Hamuru Kaplı Çikolatalı Pasta




MALZEMELER:

6 yumurta
1+1/3 glutensiz un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao

PASTACI KREMASI:

3 yemek kaşığı kakao
6 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
25 gr tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 lt süt
100 gr glutensiz bitter çikolata
2 paket vanilin

SÜSLEMESİ İÇİN:

Şeker hamuru


YAPILIŞI:

Pandispanya keki için yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. diğer kek malzemeleri eklenerek çok çırpıp havası inmeden karıştırılır. Dikdörtgen fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180* fırında 10 dk pişirilir ve sonrasında soğuması için beklemeye alınır. Bu sırada kreması hazırlanır. Kakao, un, toz şeker ve süt bir tencereye alınır ve topak olmasın diye iyice çırpılır. Ocakta pişirilmeye başlanır. Kabarcıklar oluşmaya başladığında kısık ateşe alınır ve çikolatayla vanilin eklenir. Çikolata eriince ocaktan alınır ve tereyağ eklenir. Soğutulur. İyice soğuması gerek. (Eğer kıvamı sıvı gelirse pişirme esnasında mısır nişastasını sulandırarak ekleyebilirsiniz.) Pandispanyayı istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Her kata krema sürülerek tüm pandispanya katları üst üste konur. en son dış kat tamamen kremayla sıvanıp buzdolabında bir kaç saat bekletilir. Sonrasında ben beyaz şeker hamurunu açıp kapladım. Süslemesi size kalmış. Ama iç dokusu yumuşacık ve kremadan dolayı hafif ıslak. Çok lezzetli yani...

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder