26 Şubat 2015 Perşembe

Haşhaşlı Glutensiz Kek




MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı haşhaş
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar mısır unu ve pirinç unu karışımı

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Ardından karıştırma kabına yumurta ve şeker eklenir ve çırpılır. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Kıvamı kek kıvamı alana kadar un eklenir. Bu arada kabartma tozunu da unutmayın! Önceden ısıtılmış 180* fırında pişirilir. Kek soğuduktan sonra şerbeti dökülür. Kremşanti ve süt çırpılıp buzdolabında biraz soğutulduktan sonra kekin üzerine sürülür.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder