6 Şubat 2015 Cuma

Hindistancevizi Bombası




MALZEMELER:

1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistancevizi

İÇİ İÇİN:

Ceviz, fındık, fıstık isteğe bağlı

DIŞ KAPLAMASI İÇİN:

250 gr çikolata
3 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Kremşanti süt ile çırpılır ve içine aldığı kadar hindistan cevizi eklenir. Ele yapışmayacak şekilde olacak. Sonrasında buzlukta 15-20 dk dinlendirilir. Yaptığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde alınır ve içine ceviz yerleştirilip top haline getirilir. Tüm karışıma aynı işlem uygulandıktan sonra çikolatayı eritene kadar buzdolabında bekletilir. Çikolata benmari usulü eritilip yağ eklenir ve homojen olması için çokça karıştırılır. Sonrasında hazırlanan toplar çikolataya batırılır ve folyo kaplı servis tabağına alınır. Tüm toplara aynı işlem uygulandıktan sonra çikolata donana kadar buzdolabında bekletilir.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Merhaba, acaba hangi marka çikolata kullanıyorsunuz? Neredeyse bütün tablet çikolatalarda gluten içerebilir yazıyor da :/

    YanıtlaSil
  2. Mabel marka cikolata kullanabilirsiniz

    YanıtlaSil