MALZEMELER:
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistancevizi
İÇİ İÇİN:
Ceviz, fındık, fıstık isteğe bağlı
DIŞ KAPLAMASI İÇİN:
250 gr çikolata
3 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kremşanti süt ile çırpılır ve içine aldığı kadar hindistan cevizi eklenir. Ele yapışmayacak şekilde olacak. Sonrasında buzlukta 15-20 dk dinlendirilir. Yaptığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde alınır ve içine ceviz yerleştirilip top haline getirilir. Tüm karışıma aynı işlem uygulandıktan sonra çikolatayı eritene kadar buzdolabında bekletilir. Çikolata benmari usulü eritilip yağ eklenir ve homojen olması için çokça karıştırılır. Sonrasında hazırlanan toplar çikolataya batırılır ve folyo kaplı servis tabağına alınır. Tüm toplara aynı işlem uygulandıktan sonra çikolata donana kadar buzdolabında bekletilir.
AFİYET OLSUN...
Merhaba, acaba hangi marka çikolata kullanıyorsunuz? Neredeyse bütün tablet çikolatalarda gluten içerebilir yazıyor da :/
YanıtlaSilMabel marka cikolata kullanabilirsiniz
YanıtlaSil