17 Şubat 2015 Salı

Glutensiz Şerbetli Tatlı




MALZEMELER:

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İrmik (dışını kaplamak için)

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatalım . Çok kaynatıp ağdalaştırmayacağız. Sonrasında ılıması için kenara alalım. Hamurunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp çırpalım. Sonrasında un hariç tüm malzemeleri koyalım. Unu eleyerek ekleyelim. Çok fazla eklerseniz ekmek gibi olur. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamı olması lazım. Sonrasında istediğiniz şekli verip irmikle dışını kapladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye alalım. 170* ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fazla pişerse kuru olur. Ardından tepsiyi alıp hafif ılıttıktan sonra şerbeti döküyoruz. Soğuduğunda afiyetle servis edip yiyoruz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder