MALZEMELER:
175 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar GLUTENSİZ un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı pekmez
1 çay kaşığı tarçın
İÇİ İÇİN:
2 adet rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı toz şeker
Dövülmüş ceviz
Portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
Elmalar bir tavaya alınır ve biraz kavrulur. Üzerine diğer tüm malzemeler eklenir ve soğuması için kenara alınır. Hamur için tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğurulur. Yoğurulan hamur streç filmle ince bira tabaka halinde sarılır ve 15 dk dondurucuda beklenir. Sonrasında hamur açılarak geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlaklar elde edilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır. Yuvarlakların birinin üzerine elmalı harçtan konur ve diğer hamur üzerine kapatılır. Fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 170* fırında kızarana kadar pişirilir. Soğuduğunda pudra şekeri serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder