3 Kasım 2014 Pazartesi

GLUTENSİZ KAZANDİBİ




MALZEMELER:

1 lt süt
5 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağ
Muskat rende
Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Pirinç ununu ve tereyağı tencereye alıp renk değiştirinceye kadar  kavrulur. Ardından süt ve toz şeker eklenip karıştırılarak pişirilir. Muskat cevizi eklenip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Isıya dayanıklı bir kabın dibi yağlanır ve pudra şekeri serpilir (her yerine). Isıya dayanıklı kaba pişirilen muhallebi dökülür ve ocağın üstünde döndürülerek altı yakılır. Sonrasında buzdolabında dinlendirilip soğuk servis edilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder