26 Kasım 2014 Çarşamba

GLUTENSİZ MAKARNA SALATASI




MALZEMELER:

1 kavanoz garnitür (isterseniz havuç, patates ve bezelyeden de hazırlayabilirsiniz.)
1 kutu süzme yoğurt (500mg)
Kornişon turşu
Konserve mısır
Mayonez
1 paket glutensiz kalem makarna

YAPILIŞI:

Kaynamış su tencereye dökülür ve ocağa alınır. İçine sıvı yağ ve tuz eklenir. Makarnalar tencereye eklenerek haşlanır. Diğer yandan konserveler bir süzcege dökülüp iyice süzülmesi sağlanır. Haşlanan makarnalar süzülür, soğuk sudan geçirilir ve boncuk makarna gibi doğranır. Bir karıştırma kabına yoğurt, mayonez konulup karıştırılır. Kornişon turşularda küçük doğranır. Tüm malzemeler karıştırılıp tuz oranına göre istenirse tuz eklenir. Sonrasında lezzetli mi lezzetli bir salata elde edilir.

(Makarna çok haşlanırsa lapa ve yapışık oluyor. Ortalama 10 dk haşlanınca kıvamı güzel oluyor.)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder