MALZEMELER:
1 paket güllaç
Tulum peyniri
Maydanoz
Zeytin yağ
Ilık Süt
2 yumurta
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Öncelikle güllaçları ıslatmak için sos hazırlayalım. Bir karıştırma kabına ortalama 1/2 lt ılık sütü yumurtaları ve birazda zeytin yağını koyup çırpalım. Sosumuz hazır. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk güllaç yaprağını serin ve bolca soslayın yumuşadığını görünce diğer katıda koyun ve 4 kat bu işlemi tekrarlayın. Sonra ara kata maydanoz ve peynirle hazırladığınız iç harcın yarısını koyun ve üzerine tekrar 4 kat güllaç yapraklarına aynı işlemi uygulayın. Kalan iç harcı da koyup tekrar 4 yaprak güllaç yaprağını soslayarak işlemi tamamlayın. Biraz dinlenmeye bırakın ve bu arada beşamel sosu hazırlayın. Karnıbahar graten tarifindeki gibi hazırladığınız beşamel sosu tepsinin üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri koyun. İsterseniz susam ve çörek otuyla süsleyip 180* fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Sosların miktarı az olursa kendiniz ilavelerde bulunabilirsiniz. Aslında göz kararı yaptım ben.)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder