MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı glutensiz irmik
3 adet orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 sap yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limonun suyu
Karabiber,kırmızı pul biber,kimyon,nane,tuz.
YAPILIŞI:
Öncelikle orta boy tencereyi alıyoruz. 6 su bardağı suda 2 su bardağı mercimeği haşlıyoruz. Mercimekler iyice haşlandıktan sonra içine 1,5 su bardağı glutensiz irmiği koyuyoruz. İçine kimyonu ve tuzu koyup 15 dk kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Diğer tarafta kuru soğanları küçük küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları da koyup ateşten alıyoruz. Bir taraftan maydanozu ve yeşil soğanı yıkayıp temizleyip doğruyoruz. Derin bir kaba mercimeği ve soğanları koyup yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduktan sonra yeşillikleri ve limon suyunu koyup eksikse baharatı ve tuzunu ayarlayıp yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra şekillendirip servis tabağımıza diziyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder