6 Kasım 2014 Perşembe

GLUTENSİZ İTALYAN TİRAMİSU




MALZEMELER:

5 adet yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı glutensiz un

1 kahve fincanı sıvı yağ

2 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

kreması için 3 su bardağı süt

kreması için 1 adet yumurta
kreması için 4,5 çorba kaşığı şeker
kreması için 4,5 çorba pirinç unu
kreması için 200 gram labne peyniri
üzeri için kakao

YAPILIŞI:

Önce kekini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra diğer kek malzemelerini de ekleyelim ve karışım akışkan bir hale gelene kadar karıştıralım. Daha sonra yağlı kağıt serili  borcam tepsimize karışımı dökelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırında 170 derecede pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Kek soğurken kremasını hazırlayalım. Labne peyniri hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra ocaktan alalım 
ve ılımaya bırakalım. Ilıdıktan sonra da labne peyniri ekleyelim ve mikser ile 5 dakika çırpalım.
Bu sırada kek soğumuş olacaktır. Soğuyan keki yatay olarak daha ince 2 kek elde etmek için ikiye ayıralım. Sıcak su, şeker ve kahveyi geniş kasede karıştıralım. Keklerden birini servis için kullanacağımız büyük servis tabağına koyalım ve hazırladığımız kahve karışımının yarısı ile keki güzelce ıslatalım. Daha sonra üzerine hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını dökelim ve düzgün bir şekilde yayalım. İkinci kat keki de bunun üzerine ekleyelim ve onu da kalan kahve karışımı ile ıslatalım. Daha sonra bu kekin üzerine de kalan kremayı dökelim ve yayalım. 1 gün dinlendirmek gerekli. Zamanınız kısıtlı ise bir kaç saatte olabilir. Servis yapmadan önce süzgeç kullanarak tiramisunun üzerini kakao ile kaplayalım.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder