MALZEMELER:
1 konserve mısır
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı pirinç
Portakal kabuğu
1 portakalın suyu
Kuru kayısı
Nar
Kuru incir
1 su bardağı nohut
Kuru üzüm
Arzuya göre şeker
Tarçın
Karanfil
Ceviz içi
Kıvamına göre mısır nişastası
Gül suyu
YAPILIŞI:
Pirinç yıkanıp tencereye alınır ve bir miktar su ile haşlanmaya başlanır. Bu arada kuru üzüm, incir, kayısı ve konserve mısır sıcak suya konur ve bekletilir. Nohut ve fasulye haşlanır. Daha sonra haşlanan pirince tüm malzemeler eklenir. Portakal kabuğu ve suyu da eklenerek karıştırılır. ardından karanfiller ve gül suyu eklenir. Kaynamaya başladığında karanfiller içinden alınır ve şekeri eklenir. Eğer kıvamlı olsun isterseniz 1,5 çorba kaşığı mısır nişastasıyla suyu karıştırıp kaynayan aşureye ekleyebilirsiniz. bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Üzerine nar, ceviz istediğiniz tüm kuru yemişler eklenir. Servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder