4 Kasım 2014 Salı

GLUTENSİZ KARNIBAHAR GRATEN





MALZEMELER:

1 orta boy karnıbahar
2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

ÜZERİ İÇİN:


Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Öncelikle karnıbaharı çiçeklerinden ayırıp bol tuzlu suda bir taşım kaynatıyoruz. Bu arada beşamel sosu hazırlayalım. Tereyağında pirinç ununu kavuruyoruz. Un renk değiştirince yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Fakat burada püf nokta sütü eklerken sürekli karıştırmak gerekli. Kıvamlı bir beşamel sos elde ettiğimizde ocağın altını kapatıyoruz. Fırın kabına karınıbaharları tek sıra çok üst üste gelmeyecek şekilde dizip biraz kaşar rendesi koyduktan sonra sosun tamamını döküyoruz. Ardından kaşar peyniri rendesini ekleyip 180-190* üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

Yanına da SEBZELİ KÖFTE yapıyoruz. Tarifi geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder