MALZEMELER:
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma
1 adet soğan
Pul biber
Karabiber
Ceviz
Maydanoz
1 yemek kaşığı dolusu salça
DIŞ HAMUR İÇİN:
1 su bardağı glutensiz irmik
1/2 su bardağı mısır unu
glutensiz un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Soğuk su
Tuz
YAPILIŞI:
Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Salça eklenir ve biraz daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
Glutensiz irmik 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır. Suyu çekilince mısır unu, salça, baharatlar, tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur. Un eklenir ve kıvamı ele yapışmayan birazcık sert bir hamur elde edilir. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Şekil verirken ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır. Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
AFİYET OLSUN...
teşekkürler
YanıtlaSilteşekkür ederim tarifiniz güzel
YanıtlaSilTEBRİK EDİYORUM
YanıtlaSilBegenmenize sevindim. Afiyet olsun
YanıtlaSilÇölyak hastamız var deniycem bugün . teşekkürler
YanıtlaSilHarika 👍 😌
YanıtlaSil