4 Aralık 2014 Perşembe

Balkabaklı Glutensiz Kek






MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un (1 s.b. mısır unu, 1 s.b. pirinç unu, 1/2 s.b. glutensiz un)
1 paket kabartma tozu
1 fiske karbonat
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 dilim rendelenmiş balkabağı
1 yemek kaşığı tarçın




YAPILIŞI:

Yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 5 dk çırpılır. Vanilya eklenir ve karıştırılır. Bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz, tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. sonrasında sıvı yağ ve tarçın eklenir ve karıştırılır. Ardından sırasıyla ceviz, balkabağı, elenmiş un, karbonat ve kabartma tozu eklenir. Hindistan cevizi de eklendikten sonra karıştırılır. Yağlanmış ve birazda pirinç unu ile unlanmış fırın tepsisine dökülür. Önceden ısıtılmış 180* fırında kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder