25 Aralık 2014 Perşembe

Glutensiz Çerez Bar




MALZEMELER:

1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyeğ
3-4 damla limon suyu
1 su bardağı tuzsuz badem
3/4 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı fıstık
1 portakal kabuğu rendesi
5 adet kuru incir

YAPILIŞI:

Toz şekeri seramik tavaya alıyoruz ve orta ateşte şeker eriyip fındık kabuğu rengi alana kadar karıştırmadan bekliyoruz. Şeker tamamen eridiğinde tereyağını koyup tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Tamamen homojen karışım elde edince limon suyunu ekleyip çerezleri de ilave ediyoruz. (İsterseniz çerezleri küçültebilirsiniz. İncirleri çok küçük şekilde dilimleyin yada robottan çekin.) Tamamen homojen olduğunda yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküp ince tabaka halinde serelim. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder