MALZEMELER:
250 gr glutensiz irmik
125 gr tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
MUHALLEBİ DOLGUSU:
1/2 lt süt
7 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Vanilya
İsteğe göre çikolata, hindistan cevizi... sizin yaratıcılığınıza kalmış..
KARAMEL SOS:
2-3 çorba kaşığı krema
2-3 çorba kaşığı süt
1 su bardağına yakın toz şeker
250 gr glutensiz irmik
125 gr tereyağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
MUHALLEBİ DOLGUSU:
1/2 lt süt
7 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Vanilya
İsteğe göre çikolata, hindistan cevizi... sizin yaratıcılığınıza kalmış..
KARAMEL SOS:
2-3 çorba kaşığı krema
2-3 çorba kaşığı süt
1 su bardağına yakın toz şeker
YAPILIŞI:
Tereyağ ocağa alınır ve irmik eklenip kavrulmaya başlanır. Diğer yandan süt, su ve şeker bir tencereye alınır ve şeker eriyene kadar ocakta tutulur. (kaynamasına gerek yok.) Kavrulan irmiğin içine süt karışımı dökülür ve karıştırılır. 6-7 dk sonra ocak kapatılır ve ılımaya bırakılır. Muhallebisi için tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi pişirilir. Karamel sos için toz şeker orta ateşte teflon tencerede karamel rengi alana kadar karıştırmadan pişirilir. Ve üzerine krema ve süt eklenerek tahta kaşıkla hızlıca kıvam alana kadar karıştırılır. Karıştırmada sorun olursa topak şekercikler oluşuyor. Sonrasında bir kaseye streç film kaplanır ve irmik konulur. İçine muhallebi doldurulup tekrar irmikle kapatılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine karamel sos dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder