MALZEMELER:
2 su bardagi glutensiz un (1/2 sb. misir unu, 1/2 sb. pirinc unu, 1 sb. glutensiz un)
1 yumurta
3/4 su bardağı su
250 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salca
pul biber, karabiber, tuz
2/3 su bardağı su (iç harç için)
1/2 demet maydanoz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Un, tuz, su yumurta ile hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve dinlenmeye bırakın. Bu arada soğanları rendeleyin ve kıyma, baharatlar, maydanoz, yağ ve suyu ekleyip biraz sulu bir iç harç elde ediyoruz. Bezeleri oklava yardımıyla unlu tezgahta incecik açıyoruz. Üzerine iç harcı yayıp 250* ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder