4 Aralık 2014 Perşembe

Glutensiz Muzlu Kek








  • MALZEMELER:

  • 2 su bardağı glutensiz un
  •    1 tutam tuz
  •    3/4 tatlı kaşığı karbonat
  •    1 su bardağı toz şeker
  •    50 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  •    3 muz
  •    2 yumurta
  •    1/3 su bardağı krema
  •    1 paket sagra çikolata

  • YAPILIŞI:
  •    
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Muzların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Un, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın. Yumurta ve kremayı ekleyin. Un karışımı ile muz püresini ilave edip mikserle karıştırın.Çikolatayı benmari usulü eritin. Hamurun 1 su bardağını ayırıp eritilmiş çikolata ile karıştırın. Kalıba kaşıkla ince beyaz hamurdan yayın. üzerine çikolatalı hamurdan ekleyin. Sırasıyla hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kek kalıbını fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Üst süslemesi size kalmış ben eritilmiş çikolataya biraz krema ekleyip üzerine sürdüm.

  • AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder