23 Aralık 2014 Salı

Portakallı İrmik Tatlısı Glutensiz




MALZEMELER:

8 çorba kaşığı toz şeker
7 çorba kaşığı glutensiz irmik
4 su bardağı süt

SOS İÇİN:

1 portakal ve 1 limon kabuğu rendesi
1 portakal suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Öncelikle portakallı sosu hazırlayalım. Malzemelerin hepsini bir tencereye alalım ve çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp kek kalıbına dökelim. İrmiği pişirmek için tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim. İrmik göz giz olunca altını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra portakallı sosu döktüğümüz kek kalıbına dökelim. Soğuduktan sonra ters çevirelim. Ben üzerine çikolatalı sos yaptım, ister soslayın ister sade servis edin. Her türlü çok lezzetli.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder