28 Aralık 2014 Pazar

Glutensiz Patatesli Pogaca




MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (1'inin sarısı üstüne sürülüyor.)
1 paket kabartma tozu
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet haşlanmış patates
Aldığı kadar un ( 1/2 s.b. mısır unu, 1/2 s.b. pirinç unu, yeterince glutensiz un

İÇİ İÇİN:

2 haşlanmış patates
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Unlar elenerek karıştırma kabına alınır. Ortası havuz yapılır ve kabartma tozu ile maya eklenir. Haşlanmış 1 adet patates çatal yardımıyla ayrı bir kapta ezilir ve üzerine süt eklenir. Blendır yardımıyla pürüzsüz hale getirilir ve karıştırma kabına eklenir. Diğer tüm malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. İçi hazırlanana kadar 45* fırında dinlendirilir. İç hazırlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp içine patatesli harç konarak istediğiniz sekil verilir. Üzerine yumurta sarısı ve istenirse çörekotu eklenerek 180* ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Ve sonuç olarak çok lezzetli çıtır ve ağızda dağılan bir poğaça elde edilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder