19 Ekim 2014 Pazar

KREM KARAMEL




MALZEMELER:

1 su bardağı pudra şekeri
1 pkt vanilya
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz


YAPILIŞI:

Pudra şekerini teflon tavada, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Pudra şekeri, karamel rengi alınca önceden ısıtılmış, fırına dayanıklı 6 küçük kabın altına bölüştürün. Sütü ılıtarak vanilya, yumurta, yumurta sarıları, şeker ve tuzu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımı kaplara bölüştürün ve kapları fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin yarısına kadar su koyun. 175* ısıtılmış fırında 50 dk pişirin. Hafif soğuyunca buzdolabına koyarak en az 4-5 saat soğumaya bırakın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder