10 Ekim 2014 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK (GLUTENSİZ)




MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yuva kuru maya
5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yumurta ( 2 inin sarısı üzerine sürülecek)
Söke glutensiz un 500gr
Mısır unu (aldığı kadar)

İÇİ İÇİN:

Tahin
Dövülmüş ceviz
Toz şeker



YAPILIŞI:

Söke unumuzu karıştırma kabına alıp ortasında bir havuz elde ediyoruz. Mayayı, ılık sütü ve toz şekeri ekleyip bir birine karışmasını sağlıyoruz. Sonrasında diğer malzemeleri de havuza ilave edip hamurumuzu karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar mısır unu ekleyerek kıvama getiriyoruz. Sonrasında en az 1 saat üzerini örtüp dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Sırasıyla tüm hamuru yuvarladıktan sonra unlanmış tezgaha aldığımız hamurumuzu merdane yardımıyla inceltiyoruz. Açtığımız hamurun üzerine tahini sürüyoruz (her yerine gelecek şekilde). Sonrasında üzerine toz şeker ve ceviz serpiyoruz. Hamurumuzu bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamuru yağlı kağıt serili tepsiye ortasından başlayarak sarıyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Böyle de 1 saat dinlendirip 180* ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sonrasında afiyetle yiyoruz...


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder