MALZEMELER:
Güllaç yapraği (istenilen kadar)
1 yumurta
Iık süt
Sıvıyağ
Haşlanmış patates
Maydanoz
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI:
Ilık süt, yumurta ve sıvıyağ karıştırılıp bir kenara alınır. Haşlanmış patates, baharatlar ve maydanoz karışımı hazırlanır ve biraz sıvıyağ eklenerek o da kenara alınır.Güllaç yapraklarından ilki tezgaha alınır ve ılık sütlü karışımla iyice ıslatılır. Ardından ikinci kat güllaç yaprağıda üzerine konur ve ıslatılır. Biraz yumuşaması beklenerek (+) şeklinde dört parçaya ayrılır. Hazırlanan iç yufkanın üzerine konulup çok nazik bir şekilde sarılır ve kızgın yağda pişirilir.
AFİYET OLSUN..
(Ben şahsen çok beğendim, İnanılmaz güzel bir lezzet. Denemelisiniz.. :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder