2 Ekim 2014 Perşembe

GLUTENSİZ KREP PASTA




KREP MALZEMELERİ:

1 lt süt
4 yumurta
1 su bardağı glutensiz un
2 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

1 lt süt
2 çay bardağı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1-2 tane damla sakızı
Vanilya aroması
İstenirse kremşanti

Arasına çikolata rendesi ve hindistancevizi koydum. İstediğinizi koyabilirsiniz.
Üzerine çikolata sos tarifine göre pişirilip uygulanabilir..

YAPILIŞI:

Krep malzemeleri un hariç çırpılır ve un yavaş yavaş eklenir. Boza kıvamına gelen karışım süzgeçten süzülür. (topaklanmalar olmasın diye) Sıvıyağ ile biraz yağlanan ve ısıtılan krep tavasında bütün krepler pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu arada krema malzemeleri karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan almadan vanilya ve damla sakızı eklenir ve 5 dk daha pişirilir. Soğuyan krepler tek tek dizilip aralarına krema sürülür. Aralarına rende çikolata ve hindistan cevizi konur ve tüm kreplere aynı işlem uygulanır. Son krep konur ve üzerine istenirse kremadan veya çikolatalı sos yapılıp dökülür. soğuduğunda servis yapılır.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder