10 Ekim 2014 Cuma

GLUTENSİZ MANTI




MALZEMELER:

4 yumurta
200 gr pirinç unu
500 gr glutensiz un
Tuz
Su

İÇ MALZEMESİ:

Rendelenmiş 2 küçük soğan
250 gr kıyma
Tuz
Karabiber



YAPILIŞI:

Unları bir kaba alıp yumurta ve tuzu ekledikten sonra suyla birlikte orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendirirken bu arada içi hazırlıyoruz:). 2 soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra baharatlarıyla birlikte kıymayı da ekliyoruz ve iç harcımız hazır. Dinlendirdiğimiz hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Parçalardan birini alıp unladığımız tezgahta oklava yardımıyla açıyoruz. Unu böl kullanıp yapışmasını engelleyin ve sakın hamuru açarken oklavaya dolamayın. Çok nazik ve özenli açmak gerekiyor. Açtığımız hamuru küçük karelere bölüyoruz ve her kareye kıyma koyuyoruz. Ve dört ucunu bir araya getirip birleştiriyoruz. Tüm hamur ve kareciklere bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz. Sonra kaynayan suya biraz yağ ve tuz ekleyip mantılarımızı haşlıyoruz. Üzerine mis gibi sarımsaklı yoğurt ve kızarmış pul biber ekleyip yerken hayaller alemine dalıyoruz... :)
(Ben hamurumun bir yumağını ayırıp makarna yaptım ve taze taze çok lezzetli oldu. Bence bu tariften makarna yapıp saklayabilirsiniz. Ben yaptım :))



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder