MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç unu
1 adet yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
2,5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
3/4 su bardağı maden suyu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı mısır unu
İsteğe bağlı tuzot
YAPILIŞI:
Soğanları soyup yuvarlak dilimleyin.Soğanların dışından başlayarak iki sıra halinde içlerini çıkarın.Yumurta akını tuzla köpük haline gelinceye kadar çırpın.Başka bir kapta un, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu çırpın.Sonra içine çırpılmış yumurta akını ekleyip karıştırın.Ardından soğan halkalarını bu karışıma bulayın ardından mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. (Baharatlı isterseniz tuzot veya baharatı istediğiniz gibi ekleyebilirsiniz.)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder