2 Ekim 2014 Perşembe

TARÇINLI ZENCEFİLLİ GLUTENSİZ KURABİYE (BENİM DEYİMİMLE: KIŞ KURABİYESİ)




MALZEMELER:


175 gr margarin

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı
3,5 su bardağı GLUTENSİZ un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı tarçın

YAPILIŞI;

Şeker ve tereyağı tamamen bulamaç gibi oluncaya kadar önce düşük sonra yüksek devirde karıştırın.
Bulamaç kıvamına gelen tereyağının içine 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmezi ekleyerek çırpmaya devam edin.
Karışımı spatula yardımıyla yoğurma kabına alın. Elediğiniz unu, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek yoğurun.
Hamur toplanıp kaptan ayrıldığında top haline getirin ve ortadan 2 parçaya bölerek fotoğraftaki streçleyerek dondurucuda 15 dakika kadar bekletin.
Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamuru unladığınız tezgaha alın. (hamurun üzerine streç örtmeniz açmanızı kolaylaştıracaktır)
Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2′şer cm aralıklarla dizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeler soğuyuncaya kadar bekleyin ve servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder