27 Şubat 2014 Perşembe

DEREOTLU GLUTENSİZ MISIR EKMEĞİ




MALZEMELER:

3 su bardağı mısır unu
1+2/3 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı su
1 pkt kabartma tozu
1 fiske karbonat
2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 demet doğranmış dereotu

YAPILIŞI:

Yumurta, tuz, toz şeker, sıvı yağ ve yoğurt+su karıştırma kabına alınır ve çırpılır. Mısır unu kabartıcılar eklenerek kısa bir süre daha çırpılır. dereotu eklenip homojen olana kadar karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın kabına dökülür ve önceden ısıtılmış 160-170*  fırında pişirilmeye bırakılır. 
Yumuşak ve tatlı bir keyif!!!
(yoğurt ve su yerine 2 su bardağı sütte kullanılabilir.) 

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Tarifleriniz için çok teşekkür ederim yalnız 1+2/3bunları anlamadım 1subardağı veya yarısı diye yazaarmısınız ona göre yapacam şimdideen teşekkürller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb 1 bardak artı bir şu bardağının 3te 2si yani 1 parmak daha eksik olacak 😊

      Sil