MALZEMELER:
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 cay bardağı pudra şekeri
1 paket kakao
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 yumurta
3 su bardağı un (1,5 su bardağı glutensiz un + 1,5 su bardağı pirinç unu
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Öncelikli olarak şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Bir kaba tüm malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan aldığımız ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak diziyoruz. Tüm hamurlar bittikten sonra 180* turbo, 200* normal önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz. Pişen kurabiyeler çıktıktan sonra ilk sıcaklığın gitmesini bekliyoruz ve ardından hazırladığımız şerbeti üzerlerine gelecek şekilde döküyoruz. Ve hindistan cevizi serptiğimiz tatlılarımızı soğuyunca servis ediyoruz.
(Bu tarif normal brownie idi. fakat glutensiz olarak yapınca da gayet güzel oldu. Bu arada kurabiyeler çabuk dağılıyor. Şerbeti çektikten sonra servis ederken çok özenli olmak gerekiyor.)
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder