MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
4 çay kaşığı tarçın
1 pkt kabartma tozu
1 fiske karbonat
1/2 pkt vanilya
2 adet havuç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
portakal kabuğu rendesi
isteğe bağlı 6 adet incir
2 su bardağı mısır unu ve pirinç unu karışımı
ÜZERİ İÇİN:
Punda şekeri
Süsleme için havuç ve taze nane filizi
YAPILIŞI:
yumurta ve şeker mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ, tarçın eklenir ve karıştırılır. Havuç, üzüm, ceviz ve diğer tüm malzemeler eklenerek tekrar karıştırılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışım eklenir. 180* önceden ısıtılmış fırına konulur. Kürdan yardımıyla pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kek fırından alınıp soğutulduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Eğer ben gibi süsleme yapmak isterseniz havuçları küçülterek minik havuçlar elde edip yaprak kısmında nane filizi kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder