MALZEMELER:
1pkt margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 pkt kabartma tozu
1 fiske karbonat
yeteri kadar glutensiz un + mısır unu + pirinç unu karışımı
İÇİ İÇİN:
Beyaz peynir ve maydanoz veya haşlanmış patatese baharat ekleyebilirsiniz.
YAPILIŞI:
Yumurtanın beyazı ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. avuç içine ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru açıp içi koyup kapatıyoruz. tüm hamur bitince yumurtanın sarısını poğacaların üzerine sürüyoruz. 175-180* önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. ( bu tarifi Vildanın glutensiz sayfasından aldım ama ondan farklı unları karıştırdım. böylesi daha güzel oldu. normal bir poğaçadan farkı yok. ben bile bayıla bayıla yedim :))). )
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder