26 Şubat 2014 Çarşamba

ANNE TATLISI :)))




MALZEMELER:

1 lt süt
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 pkt krem şanti (ben 1 lt sütte 2 pkt kullanıyorum)

ÜZERİ İÇİN:

1 rendelenmiş elma
1 portakal kabuğu rendesi
Tarçın, ceviz

YAPILIŞI:

Krem şanti hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir. Muhallebi ılımaya bırakılır. Öte yandan elma ve portakal kabuğu rendesi bir tavada çok az şeker ile pişirilir ve tarçın eklenir. Ilıyan muhallebiye toz krem şanti eklenir ve mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır. Üzei için pişirdiğimiz karışım üzerine serpilir ve ceviz ilave edilir. Afiyetle yenir. :))

(Anne tatlısı dememin sebebi kayınvalidem pişirmişti ve bir adı yoktu eşimle aramızda anne tatlısı olarak kaldı. Biz çok beğenerek yiyoruz. Size de afiyet olsun...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder