MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin beyazı iç harcına kullanılacak)
250 gr margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
aldığı kadar glutensiz un ve pirinç unu karışımı
İÇİ İÇİN:
2 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(hamurundan ayırdığınız)
ÜST KAPLAMASI İÇİN:
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt (1 parmak kadarı su olabilir parlaklık açısından)
YAPILIŞI:
Un harici tüm hamur malzemeleri karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Diğer yandan içi için malzemeler bir kapta karıştırılır ve yumuşak bir karışım elde edilir. Hamurdan küçük parçalar alınıp avuç içinde inceltilir. Hindistancevizli karışımda ortasına konur ve kapatılıp yuvarlak şekil verilir. Tüm hamur ve iç malzemesi kullanılıp yağlı kağıtlı tepsiye yapılan kurabiyeler konur. 180* ısıtılmış fırında pişirilir. Soğumaya bırakılan kurabiyelerin üst kaplaması hazırlanır. Tüm malzemeler bir tencereye alınır ve kıvama gelene kadar pişirilir. Soğuyan kurabiyeler sosa bandırılıp servis edilir.
(Püf nokta: Sos kaymaklanırsa kurabiyelerin üstünde düzgün bir görüntü elde edilemez. Bunun için aralıklı olarak sos çırpılır. Ayrıca tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kurabiyelerin üstü çatlayabilir. Endişelenmeyin! Sosla kapatıyoruz :)))) )
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder