MALZEMELER:
6 yumurta
1+1/3 su bardağı glutensiz un
1 paket kabartma
3 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN :
7 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Elma ve portakal kabuğu rendesi
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:
1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı süt
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker karıştırma kabında mikserle çırpıldıktan sonra tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Dikdörtgen fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180* fırında 10dk pişirilir.
Pandispanya fırından alındıktan sonra üç eşit parçaya bölünür. (Şeklin siz istediğiniz gibi ayarlayın. Benim pastam dikdörtgen 3 katlı oldu. İsterseniz yuvarlak bir kalıpla kesebilirsiniz.) Krema malzemeleri bir tencereye alınır ve kıvam alıncaya kadar pişirilir. Biraz soğutulduktan sonra üzerine toz krem şanti ilave edilir. Pandispanyaları çok az sütle ıslatabilirsiniz. Üzerine krema sürüldükten sonra pişirilmiş portakal kabuğu ve elma rendesi konulur ve ikinci kat kek yerleştirilir. aynı işlem uygulanır. Üst kat pandispanya da konduktan sonra hazırlanan krem şanti ile süslemesi yapılır. 4-5 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN..
(içini ve süslemesini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz..)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder