YUFKASI İÇİN MALZEMELER:
2 su bardağı glutensiz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığından biraz fazla instant maya
1 tatlı kaşığı sirke
1 yumurta
1 su bardağı su
İÇ MALZEMELER:
Beyaz peynir
İnce doğranmış ıspanak
YUFKA ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
YAPILIŞI:
Yufka için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Malzemeler karıştırma kabına alınıp yumuşak bir hamur elde edilir ve kabarıncaya kadar dinlendirilir.(2 saat dinlendirdim.) Açmak için tezgahı iyice unlayın, hamuru alıp ezerek içindeki havayı çıkartın. 3 eşit parçaya bölün. İlk parçayı oklava yardımı ile açmaya başlayın. Çok yavaş ve özenli olmak gerekli. Hamur açılırken oklavaya sarılmıyor! İyice incelttikten sonra ıslatmak için kullanacağımız malzemeleri bir kapta karıştırıp yufkayı ıslatın. İçini hazırlayın ve yufkaları ortadan ikiye bölün. Her parçaya iç koyarak yuvarlayın ve yağlı fırın tepsisine gül şeklinde dolayın. Diğer hamurlarlada aynı işlemi yaptıktan sonra tepsideki ilk yufkanın etrafına dolayın. İşlemler bitince kalan ıslatma harcını böreğin üzerine dökün. Önceden 175* ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
(ilk denemem başarısız oldu, ama sonrasında çok güzel bie börek yaptım.)
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder