17 Temmuz 2014 Perşembe

GLUTENSİZ MİNİ PASTACİKLAR




MALZEMELER:

Keki için;

5 yumurta
1 küçük su bardagi toz şeker
1 küçük su bardagi un (midir unu ve pirinç unu karisik)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kremasi için:

2,5 su bardagi süt
7 tatil kasigi tepeleme misir nisastasi
1/2  su bardagi toz seker
1 çorba kasigi tereyagi

İç malzemesini ceviz ve muz koydum isteğe göre yapabilirsiniz

Üzeri için:

Krem santi ve hindistan cevizi



YAPİLİSİ:

Keki için yumurta ve seker 5 dakika cirpilip diğer tüm kek malzemeleri eklenir ve karistirilir. Yaglanmis dikdörtgen borcama dökülür ve 175° isitilmis firinda pişirilir. Kek pişerken muhallebisi hazirlanir. Tereyagi haric tüm malzemeler bir tencereye alinir ve muhallebi kivami alana kadar pişirilir. Ocaktan galip tereyağ eklenir ve cirpilir. Soğumaya birakilir. Krem santi tarife göre hazirlanip buzdolabinda beklemeye alinir. Pişen kek borcamdan firin tepsisine ters çevrilir ve soğumaya birakilir. Kek soğuyunca ince dilimler kesilir ve enine ikiye bölünür. Her parçaya krema sürülür üzerine ceviz ve muz eklenir rulo haline getirilir. Krem santi ile dişi kaplanir ve hindistan cevizine bulanir. Tüm keke ayni işlem uygulanir ve dolapta en az 4 saat dinlendirildikten sonra servis yapilir.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :-)

(Ben süslemesinde çikolata parçalar da kullandim. Ayrica bu tarif normalde glutenli. Nefis yemek tarifleri adli siteden bakarak glutensize uyarladim. UMARİM BEGENİRSİNİZ... )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder