16 Temmuz 2014 Çarşamba

GLUTENSİZ KORNET KÜLAH




MALZEMELER:

1 yumurta
1 su bardağı + 1/2 çay bardağı süt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un karışımı (1,5 s.b pirinç unu, 1 s.b mısır unu)
50 gr eritilmiş tereyağ
1/2 su bardağı + 1/2 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı mısır nişastası
1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Yumurta, toz şeker ve tuzu mikserle çırpıyoruz. Sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz. Tereyağ hariç tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip çırpmaya devam edelim. Tereyağını da ekleyip bozadan yoğun kıvamlı hamur elde ediyoruz. Tost makinesini ısıtıp 1 kepçe kadar döküyoruz. Kızarıncaya kadar bekliyoruz ve ardında külah şekli veya kase içine koyarak tabak şekli veriyoruz. Üstüne de ev yapımı dondurmayı ekleyip servis ediyoruz. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder