MALZEMELER:
500-600 gr un (250gr pirinç unu, 100gr misir unu ve 150gr glutensiz un)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardagi ilik süt
Ksantan gum (kivam arttirici)
75 gr tereyagi ( eritilmiş)
150-200 gr tereyağ (üzeri için)
ŞERBETİ İCİN:
3,5 su bardagi su
5 su bardagi toz seker
Yarim limon suyu
İCİ:
CEVİZ veya antep fistigi isteğe göre yani...
ACMAK İCİN:
Misir nisastasi (bol miktarda)
YAPİLİSİ:
Hamuru için tüm malzemeler karistirma kabina alinir. Poğaça hamuru kivaminda yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 20 dk dinlenmeye alinir ve içi hazirlanir. Dinlenmiş hamur 3 eş parçaya bölünür ve her parçadan 5 beze elde edilir. Bezeler tabak büyüklüğünde acilmaya baslanir ve 5 hamur acildiktan sonra aralarina bol miktarda nişasta konarak üst üste alinir. Yapacaginiz tepsi buyuklugunde hamurlar acilir. Yağlanmis tepsiye acilan 5 katli yufka yerleştirilir ve içi serpilir. Tekrar 5'li yufka yapilir ve tepsiye yerleştirilir. Tekrar iç konularak son 5'ki yufka da hazirlanip tepsiye yerleştirilir. Üzeri için ayrulan tereyagi kizdirilir ve isteğe gore dilimlenen baklavanin üzerine kizgin halde tereyağ dökülür. 200* isitilmiş firina konur. Bu arada baklava pişerken şerbeti hazirlanir. Kaynatilan serbet ilimaya alinir. Pisen baklava firindan alinir ve o da ilitilir. İlik şerbet ilik baklavaya dökülür ve şerbeti cekene kadar beklenir. 4-5saat dinlendirilen baklava servise hazir...
AFİYET OLSUN!!
Bu arada ilk denememdi ve olmayacak diye çok korktum. Eşime servis ettim ve yüzündeki ifadeyi çözmeye calistim. Bu sirada lezzetli olduğunu ifade eden bir gülümsemeyle cevap aldim. Çok mutlu olmuştum. İlk denemem ve müthiş sonuç tavsiyem denemelisiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder