MALZEMELER
10-12 adet güllaç
400 gr koyma
4-5 adet kuru soğan
Kurutulmuş domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
Siviyag
SOSU İCİN
2 Yumurta
2 su bardagi ilik sut
Tuz
Siviyag
Üzerine; rendelenmiş kasar peyniri
YAPİLİSİ:
İci hazırlamak icin soğanlar yemeklik dogranir ve tavada kıyma ile birlikte zeytin yağda rengi donene kadar pişirilir. Daha sonra kurutulmuş domatesler eklenir. İç malzemeler pişince biraz soğumaya alinir. Sos malzemeleri bir kapta karistirilir. Yağlanmis tepsiye güllaç yapraklar dizilmeye baslanir ve her kata sos sürülür. Üçte bir güllaç yapraklari her katina sos surulerek yerleştirildikten sonra iç harcın yar işi dokulur . Diğer katlara da ayni işlem uygulanır ve kalan sos üzerine gezdirilir. 30 dk içini çekene kadar bekletilip rende kasar peyniri serpilir. 180* firinda ustu güzelce kızarana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.. :)
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder