5 Ağustos 2014 Salı

KAYISI - CEVİZ DOLGULU KURABİYE (GLUTENSİZ)




MALZEMELER:

150 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (glutensiz, pirinç ve mısır unu karışımı)

İÇİ İÇİN:

Kuru kayısı
Ceviz

YAPILIŞI:

Öncelikle kayısılar sıcak suda bekletilir. Hamuru için malzemeler bir kaba alınır. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Kayısılar sıcak sudan alınıp soğuk suyla şoklanır ve süzülür. İçleri açılan kayısılara yarım ceviz koyulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve içlerine hazırladığımız kayısılı ceviz konur ve yuvarlanır. Tüm hamur için aynı işlem uygulanır. 180* pişirilir. BENİM KURU KAYISIM AZDI. ARTAN HAMURA KAKAO EKLEYİP GÜL KURABİYE YAPTIM. AYNI TARİFLE GÜL KURABİYE DE YAPABİLİRSİNİZ. Şeklini vermek için hamuru merdane ile açıyoruz. Su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlakların yarımı diğerinin üzerine gelecek şekilde 4 veya 6 tane bir kakaolu bir beyaz koyuyoruz. Rulo yapıp bıçakla ortadan ikiye kesiyoruz. Ve gül kurabiyeler hazır...  Bu tarif tamamen benim fikrim...

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder