MALZEMELER:
113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
130 gr toz şeker
3 yumurta
195 gr un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
60 ml süt
2 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
1 paket toz krem şanti
1 paket çilekli puding
3 su bardağı süt
Süsleme şekerleri
YAPILIŞI:
Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.
Mini muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğuyuncaya kadar bekletin. Bu arada 3 su bardağı süt ile pişirip soğuttuğunuz pudinge kremşantiyi ekleyip çırpın. Cupcake'lerin üzerine sıkma torbası ile pudingli kremadan sıkıp süsleyin.
(Bu tarif glutenli ve alıntı bir tariftir. Ben glutensiz olarak yaptım ve çok güzel oldu.)
Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin.
Mini muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğuyuncaya kadar bekletin. Bu arada 3 su bardağı süt ile pişirip soğuttuğunuz pudinge kremşantiyi ekleyip çırpın. Cupcake'lerin üzerine sıkma torbası ile pudingli kremadan sıkıp süsleyin.
(Bu tarif glutenli ve alıntı bir tariftir. Ben glutensiz olarak yaptım ve çok güzel oldu.)
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder