7 Ocak 2015 Çarşamba

Glutensiz Su Boregi



MALZEMELER:
6 yumurta
1 yemek kasigi tuz
2 kahve fincani yogurt
1 kahve fincani sut
7 subardagi un (2 sb. misir unu, 2 sb. pirinc unu, 3 sb. metvak glutensiz un kullandim ben)
Yufka aralarina surmek icin 3 corba kasigi tereyag, 1 corba kasigi zeytinyag



YAPILISI:
Hamur icin tum malzemeler bir kaba alinir ve yogrulur. Hamur sert oluyor ama korkmayin oyle olmasi gerekli. 10 tane es parca beze elde edin ve uzeri ortulu 20 dk dinlendirin. Bu arada genis ve derin bir tencerede su kaynatin ve icine yarim limon sikin. Baska bir tencereye de soguk su alip ocagin yanina koyun. Hamuru acin ve buyuklugune gore ikiye bolerek kaynayan suyun icine koyun duzgunce ve kronometre ile 1 dk tutup haslayin. Aninda alip soguk suya atin ve yagladiginiz tepsiye yerlestirin. Kivrimli koyarsaniz daha ii olur. Her hamur icin ayni islemi uygulayin ve 5 bezeyi tamamladiktan sonra ic malzemesini koyun. Ben peynirli yaptim. Bu arada en bastan her kata erittiginiz yagdan fircayla surun. Tum hamurlar icin ayni islemi yapin ve son hamuru uste duz yerlestirin. Uzerine tereyag surun ve 180* firinda ilk 20 dk pisirin. Sonrasinda firinin derecesini 200'e cikarin ve uzeri kizarana kadar pisirin.


AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder