MALZEMELER:
1 su bardağı ıspanak (haşlanıp, suyu süzüldükten sonra blenderdan çekilmiş )
1 su bardağı sıvı yağ
1 avuç kuru üzüm
1 çay bardağı hindistan cevizi
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı mısır unu, 1/2 su bardağı pirinç unu, 1/2 glutensiz un (ben metvak kullandım)
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı soğuk süt
1 paket kremşanti
YAPILIŞI:
Ispanakların yaprak kısımları biraz su ile haşlanır ve suyu süzüldükten sonra blendera çekilir. Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır ve şeker eriyene kadar çırpılır. Sonrasında diğer tüm malzemeler eklenir (ıspanak hariç). Tüm malzemeler homojen karışım elde edene kadar karıştırılır. Püre de eklenir ve spatula yardımıyla kabartma tozunun etkisini azaltmadan yavaşça karıştırılır ve homojen bir karışım elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışım alınır ve önceden 180* ısıtılmış fırında pişirilir. Kremşanti süt ile çırpılır. Fırından alınan kek kenarlarından biraz kesilir ve üzeri kremşanti ile kaplanır. Ayırdığınız kek parçalarını süslemek için üzerine kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
kek bir harika görünüyor, canım çekti yaaa. yapacağım bende birazdan :)
YanıtlaSilTesekkur ederim.. Gercekten cok lezzetli. Afiyet olsun...
YanıtlaSil