20 Ocak 2015 Salı

Glutensiz Sandviç Ekmeği




MALZEMELER:


2 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
 Aldığı kadar glutensiz un
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu



YAPILIŞI:

Ilık su ve süt karıştırma kabına alınır ve maya ile şeker eklenip erimesi sağlanır. Diğer tüm malzemeler sırasıyla eklenir ve ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Ortalama 30-45 dk mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir. Yağlanmış fırın tepsisine istenilen şekil verildikten sonra önceden ısıtılmış 190* fırında pişirilir. Fırına bir kap içinde su koyarsanız çok kuru olmuyor. Sonrasında sandviç yapılır ve afiyetle yenir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder